logo leghaan
corner left-topcorner right-top
Lekker - Antibioticavrij - Wekelijks vers
corner left-bottomcorner right-bottom

Haantje als vanouds

met appelmoes en friet

Maar dan net even anders. Met mayo van eieren van de zusjes van de haantjes!

Haantjes uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 220 C°.
  • Leg de haantjes in een braadslee.
  • bestrooi ze van binnen en buiten met peper en zout.
  • Rasp citroenschil boven de borst en de poten.
  • Snijdt de citroenen in parten en leg die in de haantjes.
  • Zet de haantjes 20 minuten in de oven met de borst omlaag.
  • Keer de haantjes en braad ze nog eens 25 minuten: het vlees moet donker goudbruin en gaar zijn.
  • Haal de haantjes uit de oven, houd ze warm, zet de braadslee op het fornuis, giet er een scheut wijn bij en schraap de aanbaksels met een houten lepel op hoog vuur los.

Overgiet de haantjes met de jus en serveer ze met de appelcompote, de frietstro en de mayo van het zuster-ei. Smakelijk!

Diverse recepten