logo leghaan
corner left-topcorner right-top
Lekker - Antibioticavrij - Wekelijks vers
corner left-bottomcorner right-bottom

BCC’tje

bcc(Beer Can Chicken)

Bij deze bereiding wordt gebruik gemaakt van een Big Green Egg. Voor à la ‘Beer Can Chicken’, wordt het haantje op een geopend en half leeg blikje gezet: een blikje cola, ice-tea, red bull (‘Red Bull geeft je haantje vleugels…..’) of bier. Bij verhitting op de BBQ verdampt de inhoud, wat er voor zorgt dat de kip een inwendige, aromatische stoom-injectie krijgt waardoor het vlees sappig blijft én extra smaak krijgt. Omdat het om een klein formaat haantje gaat, moet er worden gewerkt met kleine blikjes. Er kan met verschillende kruiden en specerijen gewerkt worden.

1 Piri-piri oftewel ‘à la Diablo’

Smeer de kip in met een mengsel van olie, cayennepeper, chilipeper en zout. Gril de haantjes à la mattone of plaats ze vervolgens op een blikje cola, ice-tea of red bull.

2 Beer can chicken

Maak het vel van het haantje los en stop een kruidenmengsel van barbecuekruiden (bijvoorbeeld ‘Dizzy Gourmet’ van Big Green Egg) tussen vel en vlees. Deze kruiden bestaan onder meer uit rietsuiker, zout, knoflook, ui, esdoornsuiker, sinaasappel- en citroenschil. Wrijf het vel vervolgens licht in met olie en strooi er nog wat extra barbecuekruiden over en zet het haantje op een blikje bier.

De ‘Beer Can Haantjes’ gaan 45 minuten op de BBQ bij 180 C°. Bedruip het haantje regelmatig met het braadvocht. Na afloop een klontje boter boven op de halsopening van de haantjes en eventueel na zouten.

Smakelijk!

Diverse recepten